Kozmetik

Asetil Tribütil Sitrat

INCI: Acetyl Tributyl Citrate8 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Plastikleştirici olarak filmi daha esnek hale getirir ve çatlamayı azaltır.

Faydaları

Ojenin kırılganlığını azaltır ve tırnak üzerinde daha dayanıklı bir kaplama sağlar. Uygulama sonrası çatlama ve pul pul dökülmeyi azaltmaya yardımcı olur. Kozmetik formüllerde ftalatlara alternatif olarak kullanılır.

Dikkat edilmesi gerekenler

Genel güvenlik profili, yasaklı ftalatlara göre daha iyidir. Yine de hassas kişilerde hafif irritasyon yapabilir. Gözenek tıkayıcı değildir ve alerjik kontakt dermatit riski düşüktür. Endokrin bozucu riskine dair güçlü ve yerleşik kanıt yoktur.

Bu içeriği içeren ürünler

8 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.