Kozmetik

Amonyum Lauril Sülfat

INCI: Ammonium Lauryl Sulfate7 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Güçlü bir temizleyici ve köpürtücüdür; yağ ve kiri uzaklaştırır. Yağlı saçlarda arındırıcı etki sağlar. Ancak fazla arındırıcı olduğu için saç derisi bariyerini kurutabilir.

Faydaları

Yağlı saç ve yoğun birikim olan saç derisinde temizlik hissini artırır. Şampuanın iyi köpürmesine yardımcı olur. Durulanan ürün olduğu için riski bırakılan ürünlere göre daha düşüktür.

Dikkat edilmesi gerekenler

Hassas saç derisinde kuruluk, yanma ve tahriş yapabilir. Bariyeri zayıf kişilerde kaşıntıyı artırabilir. Alerjik kontakt dermatit açısından nadiren de olsa sorun çıkarabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

7 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.