Kozmetik

Anetol

INCI: Anethole6 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Koku verici bileşen olarak tatlı, anason benzeri bir aroma sağlar. Parfüm kompozisyonunda koku karakterini destekler.

Faydaları

Ürünün kokusunu daha belirgin ve hoş hale getirir. Düşük dozlarda duyusal katkı sağlar.

Dikkat edilmesi gerekenler

Hassas ciltlerde irritasyon veya alerjik reaksiyon yapabilir, özellikle parfüm karışımı içinde diğer alerjenlerle birlikte risk artabilir. Cilt bariyerini onaran bir etkisi yoktur. Endokrin bozucu risk için kozmetik kullanımda yerleşik güçlü kanıt bulunmaz.

Bu içeriği içeren ürünler

6 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.