Kozmetik

Bütiloktil Salisilat

INCI: Butyloctyl Salicylate3 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

UV filtrelerini çözen ve formülün yayılmasını artıran yardımcı bir bileşendir. Aynı zamanda yumuşatıcı etki verir. Güneş koruyucularda sık kullanılır.

Faydaları

Koruyucu filtrelerin ciltte daha eşit dağılmasına yardım eder. Ürünün konforunu artırır. Genelde düşük-orta riskli kabul edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Salisilat türevi olduğu için çok hassas ciltlerde hafif iritasyon yapabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

3 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.