Kozmetik

Karbon

INCI: Carbon2 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Ürüne siyah renk ve görsel etki vermek için kullanılan pigment/adsorban bileşen olabilir. Ciltte yüzeysel bir etki sağlar. Bariyer üzerinde doğrudan onarıcı etkisi yoktur.

Faydaları

Bazı formüllerde yağlı görünümü azaltan estetik bir katkı sağlayabilir. Genellikle düşük sistemik risk taşır. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Dikkat edilmesi gerekenler

Tek başına cilt bariyerini onarmaz ve hassas ciltte mekanik sürtünme hissi verebilir. Gözenek tıkama riski formülün tamamına bağlıdır. Alerjik kontakt dermatit riski genelde düşüktür ancak ürünün diğer bileşenleri daha önemlidir.

Bu içeriği içeren ürünler

2 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.