Kozmetik

Setrimonyum Klorür

INCI: Cetrimonium Chloride90 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Antistatik ve dolaşık açıcı bir kuaterner amonyum bileşiğidir. Saç yüzeyini yumuşatır ve taramayı kolaylaştırır. Cilt ve göz için tahriş potansiyeli vardır. Bariyer hassasiyetinde dikkat gerekir.

Faydaları

Saçın daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. Elektriklenmeyi azaltır. Durulanan saç ürünlerinde yaygın kullanılır.

Dikkat edilmesi gerekenler

Hassas ciltte iritasyon veya alerjik kontakt dermatit yapabilir. Gözle temasında belirgin rahatsızlık oluşturabilir. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Bu içeriği içeren ürünler

90 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.