KozmetikEv temizlik

Portakal yağı

INCI: Citrus Aurantium Dulcis Oil4 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Koku veren uçucu yağdır ve formüle aromatik karakter katar. Dudak ürününde bariyer için doğrudan faydası sınırlıdır. Uçucu yağ olduğu için hassas ciltte irritasyon potansiyeli taşır.

Faydaları

Ürünün kokusunu ve kullanım deneyimini iyileştirebilir. Bazı kullanıcılar için ferah bir his sağlar. Endokrin bozucu risk belirgin değildir ancak hassasiyet riski vardır.

Dikkat edilmesi gerekenler

Uçucu yağlar alerjik kontakt dermatit ve irritasyon açısından daha risklidir. Özellikle hassas dudaklarda yanma, kızarıklık ve çatlama hissini artırabilir. Fotohassasiyet riski bazı narenciye yağlarında teorik olarak önemlidir.

Bu içeriği içeren ürünler

4 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.