KozmetikGıdaEvcil hayvan

Bakır sülfat

INCI: Copper Sulfate8 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Mikrobiyal dengeyi destekleyen ve formülde işlevsel rol oynayan bir tuzdur. Kozmetiklerde genelde düşük oranlarda kullanılır. Ciltte aktif bakım etkisi sınırlıdır. Hassas ciltte tahriş potansiyeli vardır.

Faydaları

Formülün stabilitesine katkı sağlayabilir. Yağlı cilt ürünlerinde yardımcı rol oynayabilir. Gözenek tıkama riski beklenmez.

Dikkat edilmesi gerekenler

Tahriş olmuş ciltte yanma ve kızarıklık yapabilir. Alerjik kontakt dermatit nadir de olsa görülebilir. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Bu içeriği içeren ürünler

8 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.