Kozmetik

Dimetil İzosorbid

INCI: Dimethyl Isosorbide1 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Çözücü ve penetrasyon artırıcı olarak çalışır, aktif maddenin ciltte daha iyi çözünmesine ve dağılmasına yardımcı olur. Serumun etkinliğini artırmak için kullanılır. Bariyer üzerinde doğrudan onarıcı etkisi yoktur.

Faydaları

Aktiflerin formülde stabil kalmasına ve cilde daha iyi ulaşmasına katkı sağlayabilir. Genelde düşük-orta irritasyon potansiyeline sahiptir ve çoğu kozmetik kullanımda kabul edilebilir. Gözenek tıkama eğilimi düşüktür.

Dikkat edilmesi gerekenler

Bariyeri hassaslaşmış ciltlerde yanma veya kızarıklık yapabilir. Penetrasyon artırıcı olduğu için, formüldeki diğer aktiflerin hissedilen etkisini de artırabilir. Endokrin bozucu olarak güçlü bir kanıt yoktur.

Bu içeriği içeren ürünler

1 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.