KozmetikGıda

Fruktoz

INCI: Fructose60 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Nem tutmaya yardımcı olan şeker türevidir. Cilt yüzeyinde su bağlamaya katkı sağlar. Formülde yumuşatıcı etki sunar.

Faydaları

Kuruluk hissini azaltmaya destek olabilir. Doğal nem faktörü benzeri etki gösterebilir. Genelde düşük risklidir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Şeker türevi olduğu için çok hassas veya akneye eğilimli ciltlerde teorik olarak ağır his bırakabilir. Ancak kozmetik kullanımda risk düşüktür.

Bu içeriği içeren ürünler

60 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.