Kozmetik

Gliseril Risinoleat

INCI: Glyceryl Ricinoleate1 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Emolyan ve bağlayıcı özellik gösteren, hint yağı türevi bir bileşendir. Ürünün kayganlığını ve pigmentlerin tutunmasını artırır. Ciltte yumuşaklık hissi sağlayabilir.

Faydaları

Genelde düşük-orta riskli kabul edilir ve kozmetiklerde yaygın kullanılır. Cildi yumuşatmaya yardımcı olabilir. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Dikkat edilmesi gerekenler

Hassas ciltlerde nadiren irritasyon veya kontakt alerji yapabilir. Ağır formüllerde gözenek tıkanmasına katkı sağlayabilir. Göz çevresinde rahatsızlık hissi oluşturabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

1 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.