KozmetikGıda

Ayçiçeği çekirdeği yağı

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil105 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Cilt bariyerini destekleyen hafif bir bitkisel yağdır. Linoleik asit içeriği sayesinde kuru ve hassas ciltte faydalı olabilir. Genelde düşük alerji riski taşır. Gözenek tıkama riski çoğu ciltte düşüktür.

Faydaları

Bariyer bütünlüğünü destekler ve yumuşaklık sağlar. Kuru ciltte rahatlatıcı olabilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Fazla tüketildiğinde enerji alımını yükseltir ve insülin direnci/kilo kontrolü açısından olumsuz olabilir. Çok yağlı ürün olduğu için hassas sindirimde ağır gelebilir. Oksidasyona uğramış yağların sık tüketimi uzun vadede istenmeyen metabolik yük oluşturabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

105 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.