Heksadekanolakton

INCI: Hexadecanolactone

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Koku bileşeni olarak kullanılan yağ asidi türevidir. Ürünün kokusunu yuvarlaklaştırmaya yardım eder. Ciltte genelde düşük-orta risklidir. Alerjik kontakt dermatit yapma ihtimali bazı hassas kişilerde vardır, hormon bozucu riski belirgin değildir.

Faydaları

Koku kompozisyonunu tamamlayabilir. Formülün duyusal kalitesini artırabilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Koku hassasiyeti olanlarda iritasyon veya alerji yapabilir.

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.