Kozmetik

Heksildesil Laurat

INCI: Hexyldecyl Laurate3 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Hafif emollient ester olarak cilde kayganlık ve yumuşaklık verir. Bariyerin üstünde yağlı ama genelde hafif bir film oluşturur. Komedojenik potansiyeli kişiden kişiye değişebilir ama çoğu formülde orta-düşük düzeydedir.

Faydaları

Kuru ciltte konforu artırır ve ürünün ipeksi hissini destekler. Nem kaybını azaltmaya yardımcı olabilir. Genelde iyi yayılır ve kozmetik dokuyu iyileştirir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Akneye çok yatkın ciltlerde bazı esterler gözenek tıkanmasına katkıda bulunabilir. Hassas ciltte nadiren iritasyon görülebilir. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Bu içeriği içeren ürünler

3 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.