Kozmetik

Hidroksiizoheksil 3-siklohekzen karboksaldehit

INCI: Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde6 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Kokuyu güçlendiren ve parfümün karakterini belirleyen bir koku bileşenidir. Ürünün kalıcılığını ve algılanan kokusal yoğunluğunu artırır. Cilt bariyerine fayda sağlamaz. Gözenek tıkayıcı değildir. Endokrin bozucu etkisi için güçlü ve yerleşik kanıt yoktur, ancak alerjen potansiyeli önemlidir.

Faydaları

Parfümün kokusal profilini daha belirgin ve kalıcı hale getirir. Düşük dozlarda çoğu kullanıcı tarafından fark edilmeden tolere edilebilir. Formülün koku performansını artırır. Kozmetiklerde yaygın kullanılan bir koku bileşenidir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Güçlü bir koku alerjeni olarak alerjik kontakt dermatit riski taşır. Hassas ciltte kızarıklık, kaşıntı ve yanma yapabilir. Bariyeri zayıf kişilerde reaksiyon olasılığı artar. Endokrin bozucu risk, alerji riskine kıyasla ikincildir ve yerleşik ciddi bir hormon bozucu kanıtı yoktur.

Bu içeriği içeren ürünler

6 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.