Kozmetik

Lanolin Alkolü

INCI: Lanolin Alcohol7 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Yumuşatıcı ve emülsifiye edici özellik gösteren bir lanolin türevidir. Ciltte bariyer benzeri bir film oluşturmaya yardımcı olur. Nem kaybını azaltabilir.

Faydaları

Kuru ciltlerde yumuşatma etkisi sağlayabilir. Formülün dokusunu iyileştirir. Bazı bariyer destek ürünlerinde faydalıdır.

Dikkat edilmesi gerekenler

Lanolin türevleri alerjik kontakt dermatit açısından bilinen hassaslaştırıcılardandır. Egzamalı veya çok hassas ciltlerde reaksiyon riski artabilir. Gözenek tıkama eğilimi bazı kişilerde olabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

7 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.