KozmetikGıda

Malik Asit

INCI: Malic Acid28 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

AHA grubunda yer alan hafif bir eksfolyan asittir. Ölü deri tabakasını yumuşatmaya yardımcı olur. Cilt bariyerini geçici olarak hassaslaştırabilir. Alerjik kontakt dermatit riski düşük-orta düzeydedir, endokrin bozucu risk beklenmez.

Faydaları

Cildin daha parlak ve pürüzsüz görünmesine katkı sağlayabilir. Diğer asitlerle birlikte yüzeysel yenilenmeyi destekler. Gözeneklerin daha temiz görünmesine yardımcı olabilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Hassas veya bariyeri bozulmuş ciltte tahriş, kuruluk ve batma yapabilir. Güneş hassasiyetini artırabileceği için gündüz kullanımında dikkat gerekir. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Bu içeriği içeren ürünler

28 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.