Kozmetik

Miristil laktat

INCI: Myristyl Lactate1 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Yumuşatıcı ve kaydırıcı etki veren bir ester bileşendir. Ciltte daha pürüzsüz bir his oluşturur ve formülün yayılmasını kolaylaştırır. Genelde endokrin bozucu olarak kabul edilmez.

Faydaları

Kuru ciltte yumuşaklık hissini artırabilir. Formülün emollient profilini güçlendirir. Çoğu kullanıcıda iyi tolere edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Bazı akneye eğilimli ciltlerde gözenek tıkama eğilimi gösterebilir. Hassas ciltte nadiren iritasyon yapabilir. Alerjik kontakt dermatit beklenmez ama tamamen sıfır değildir.

Bu içeriği içeren ürünler

1 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.