Kozmetik

Oktildodekanol

INCI: Octyldodecanol63 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Emolyan ve çözücü olarak çalışır, ürünün ciltte yayılmasını kolaylaştırır. Bariyer üzerinde yumuşatıcı etki gösterebilir. Gözenek tıkama riski bazı ciltlerde orta düzeydedir. Alerjik kontakt dermatit riski düşük-orta, hormon bozucu risk belirgin değildir.

Faydaları

Ürünün sürümünü iyileştirir. Ciltte daha pürüzsüz his bırakır. Koku bileşenlerinin çözünmesine yardımcı olabilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Akneye yatkın ciltlerde komedojenik olabilir. Hassas ciltlerde iritasyon yapabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

63 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.