Desil oleat

INCI: Oleyl Alcohol

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Emolyan olarak cildi yumuşatır ve ürünün kayganlığını artırır. Cilt yüzeyinde yağlı olmayan bir yumuşaklık hissi bırakır. Bariyer konforuna katkı sağlayabilir.

Faydaları

Kuru ciltte rahatlatıcı olabilir. Genelde düşük-orta tahriş potansiyeline sahiptir. Nem kaybını azaltmaya yardımcı olabilir. Alerjik kontakt dermatit sık beklenmez.

Dikkat edilmesi gerekenler

Bazı akneye eğilimli ciltlerde gözenekleri ağırlaştırabilir. Hassas ciltte nadiren iritasyon yapabilir.

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.