Kozmetik

PEG-12 Dimetikon

INCI: PEG-12 Dimethicone7 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Kayganlık veren ve formülü daha pürüzsüz yapan silikon türevidir. Ciltte koruyucu bir his bırakabilir ve bariyerden su kaybını azaltmaya yardımcı olabilir. Gözenek tıkama riski genelde düşüktür. PEG yapısı nedeniyle çok düşük düzeyde saflık/iritasyon endişesi olabilir ama ciddi hormon riski beklenmez.

Faydaları

Serumu daha rahat sürülebilir hale getirir. Ciltte ipeksi bir his bırakabilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Çok hassas ciltlerde nadiren iritasyon yapabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

7 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.