Kozmetik

Perlit

INCI: Perlite3 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Emici ve matlaştırıcı mineral partiküldür. Yağlı görünümü azaltmaya ve yüzeydeki parlaklığı kontrol etmeye yardım eder. Ürünün dokusunu daha kuru hissettirebilir.

Faydaları

Genellikle inert kabul edilir ve endokrin bozucu değildir. Yağlı ciltte mat görünüm sağlayabilir. Komedojenik değildir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Fiziksel partikül olduğu için hassas veya bariyeri bozulmuş ciltte sürtünme hissi yapabilir. Göz çevresinde rahatsızlık oluşturabilir. Çok kuru ciltte kuruluk hissini artırabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

3 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.