Kozmetik

Fenetil asetat

INCI: Phenethyl Acetate1 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Koku veren aroma bileşenidir ve ürünün hoş kokusuna katkı sağlar. Ciltte belirgin bakım etkisi yoktur. Parfüm bileşeni olarak hassas kişilerde tahriş ve alerji riski taşıyabilir, endokrin bozucu risk genelde düşük kabul edilir.

Faydaları

Ürünün duyusal kabulünü artırır. Koku profilini daha yumuşak ve çiçeksi hale getirebilir. Düşük dozlarda çoğu kullanıcı tarafından iyi tolere edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Parfüm hassasiyeti olanlarda kontakt dermatit veya baş ağrısı tetikleyebilir. Göz çevresinde iritasyon yapabilir. Bariyer bozulmuş ciltte yanma hissi oluşturabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

1 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.