Kozmetik

Polimetil Metakrilat

INCI: Polymethyl Methacrylate12 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Doku veren ve ışığı dağıtarak cilt görünümünü yumuşatan sentetik bir polimerdir. Kapatıcının daha pürüzsüz ve mat görünmesine yardım eder. Gözenek tıkama riski genelde düşük olsa da film oluşturan yapısı hassas ciltlerde rahatsızlık hissi yaratabilir. Alerjik kontakt dermatit nadirdir, endokrin bozucu risk beklenmez.

Faydaları

İnce çizgi ve gözenek görünümünü optik olarak azaltabilir. Ürünün kalıcılığını ve kayganlığını artırır.

Dikkat edilmesi gerekenler

Mikroplastik/polimer yapısı nedeniyle çevresel açıdan ideal değildir.

Bu içeriği içeren ürünler

12 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.