KozmetikGıda

Retinil palmitat

INCI: Retinyl Palmitate12 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

A vitamini türevi bir kozmetik aktif olarak kullanılır. Cilt görünümünü desteklemek ve bakım hissi vermek amacıyla eklenir. Hassas ciltte iritasyon yapabilir.

Faydaları

Cilt görünümünü daha canlı ve bakımlı göstermeye yardımcı olabilir. Anti-aging amaçlı ürünlerde sık kullanılır. Düşük dozlarda çoğu kişide tolere edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Hamilelikte retinoid türevleri için dikkat önerilir. Hassas ciltte kuruluk, kızarıklık ve tahriş yapabilir. Güneşe duyarlılığı artırabileceği için gündüz kullanımında dikkat gerekir.

Bu içeriği içeren ürünler

12 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.