Kozmetik

Riboz

INCI: Ribose2 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Nem ve enerji metabolizmasıyla ilişkilendirilen bir şeker türevidir, kozmetikte cilt görünümünü desteklemek için kullanılır. Cilt bariyerine doğrudan güçlü bir etkisi yoktur. Genelde düşük riskli kabul edilir.

Faydaları

Cilde yumuşaklık ve bakım hissi verebilir. Formülde nem tutucu katkı sağlayabilir. Çoğu ciltte iyi tolere edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Şeker türevi olduğu için çok hassas ciltlerde nadiren yapışkanlık veya hafif irritasyon hissi oluşturabilir. Endokrin bozucu risk beklenmez. Gözenek tıkama riski düşüktür.

Bu içeriği içeren ürünler

2 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.