Kozmetik

Susam tohumu yağı

INCI: Sesamum Indicum Seed Oil12 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Cildi yumuşatır ve su kaybını azaltmaya yardımcı olur. Kıl tellerini kaplayarak daha parlak ve bakımlı görünüm sağlayabilir. Bariyer üzerinde destekleyici bir emolyan görevi görür.

Faydaları

Genelde iyi tolere edilir ve kuruluk hissini azaltabilir. Kaş-kirpik bakımında kayganlık ve yumuşaklık sağlar. Bitkisel yağlar arasında bakım amaçlı sık kullanılan bir bileşendir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Susam alerjisi olanlarda alerjik kontakt dermatit riski vardır. Göz çevresinde batma yapabilir. Bazı kişilerde ağır yağ hissi ve komedojenik etki görülebilir.

Bu içeriği içeren ürünler

12 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.