Kozmetik

Sodyum C14-16 Olefin Sülfonat

INCI: Sodium C14-16 Olefin Sulfonate26 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Güçlü bir temizleyicidir ve yağ/kir çözmede etkilidir. Durulanan ürünlerde kullanılır ama bariyer üzerinde kurutucu olabilir. Hassas veya kuru ciltte tahriş riski Lauryl Glucoside'dan daha yüksektir.

Faydaları

Yoğun yağlanma ve birikimi iyi temizler. Ürünün arındırıcı etkisini artırır. Gözenekleri tıkama eğilimi düşük kabul edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Cilt bariyerini zayıflatıp kuruluk ve gerginlik yapabilir. Hassas ciltte irritan kontakt dermatit riski vardır. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Bu içeriği içeren ürünler

26 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.