KozmetikGıda

Sodyum Sakarin

INCI: Sodium Saccharin17 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Tatlandırıcı olarak kullanılır ve ürünün tadını iyileştirir. Diş macununda şeker yerine tercih edilir. Cilt bariyeri açısından etkisizdir. Gözenek tıkama riski yoktur.

Faydaları

Diş çürüğünü artırmadan hoş tat sağlar. Genel olarak düşük riskli kabul edilir. Alerjik kontakt dermatit riski düşüktür. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Dikkat edilmesi gerekenler

Bazı kişilerde tat hassasiyeti veya hafif ağız rahatsızlığı yapabilir. Genel kullanımda ciddi bir sorun beklenmez.

Bu içeriği içeren ürünler

17 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.