Kozmetik

Stearil alkol

INCI: Stearyl Alcohol56 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Kremi stabilize eden ve cilde yumuşaklık veren yağ alkollerindendir. Cilt bariyerini destekleyen emolyan etki sağlar. Gözenek tıkama riski düşüktür ama çok akneli ciltlerde ağır hissedilebilir. Alerjik kontakt dermatit ve endokrin riskleri düşüktür.

Faydaları

Ürünün daha dolgun ve konforlu yayılmasına yardımcı olur. Kuru ciltte yumuşaklık sağlar. Formülün ayrışmasını önler.

Dikkat edilmesi gerekenler

Bazı hassas ciltlerde hafif tahriş yapabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

56 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.