Kozmetik

TEA-Dodesilbenzensülfonat

INCI: TEA-Dodecylbenzenesulfonate29 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Temizleyici ve köpürtücü yüzey aktif maddedir. Yağ ve kiri uzaklaştırmada etkilidir. Ancak bariyeri kurutma ve iritasyon yapma potansiyeli vardır. Gözenek tıkama riski düşük, tahriş riski orta düzeydedir.

Faydaları

Temizleme gücünü artırır. Yağlı saç derisinde etkili olabilir. Durulanan ürünlerde kullanımı yaygındır. Endokrin bozucu olarak bilinmez.

Dikkat edilmesi gerekenler

Hassas saç derisinde kuruluk, yanma ve kızarıklık yapabilir. Gözle temasında belirgin iritasyon oluşturabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

29 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.