Kozmetik

Çay Ağacı Yaprağı Yağı

INCI: Tea Tree Leaf Oil1 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Antimikrobiyal ve koku verici amaçla kullanılan uçucu yağdır. Ağız bakım ürünlerinde ferahlık ve temizlik hissi sağlamayı hedefler.

Faydaları

Bazı kullanıcılar için ağız kokusunu maskeleme ve ferahlık hissi sağlayabilir. Ancak bu fayda, hassasiyet riskine göre sınırlıdır. Endokrin bozucu etkisi için güçlü ve yerleşik kanıt yoktur.

Dikkat edilmesi gerekenler

Alerjik kontakt dermatit ve mukozal irritasyon yapabilen uçucu yağlar arasındadır. Özellikle hassas kişilerde yanma, tahriş ve ağız içi rahatsızlık oluşturabilir; evcil hayvanlar için de uygun değildir.

Bu içeriği içeren ürünler

1 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.