Kozmetik

Sarı 5

INCI: Yellow 5 (CI 19140)3 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Ürüne renk vermek için kullanılan sentetik boyadır. Formülün görünümünü standardize eder.

Faydaları

Ürünün estetik görünümünü iyileştirir. İşlevi renklendirmedir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Genelde düşük dozlarda kullanılır; ancak hassas kişilerde nadiren iritasyon veya duyarlılık yapabilir. Endokrin bozucu riskleri için güçlü kanıt yoktur.

Bu içeriği içeren ürünler

3 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.