Kozmetik

Çinko stearat

INCI: Zinc Stearate11 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Pigmentlerin cilde daha iyi tutunmasına ve ürünün daha pürüzsüz yayılmasına yardımcı olan kaydırıcı bir maddedir. Toz formülün yapısını ve kalıcılığını artırır.

Faydaları

Genelde düşük düzeyde tahriş potansiyeline sahiptir. Cilt bariyerini doğrudan bozmaz ve komedojenik riski düşüktür. Makyajın daha eşit dağılmasına katkı sağlar.

Dikkat edilmesi gerekenler

İnce toz formunda göz çevresinde irritasyon yapabilir. Çok hassas ciltlerde nadiren kuruluk veya rahatsızlık hissi oluşturabilir. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Bu içeriği içeren ürünler

11 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.