KozmetikEv temizlikGıda

Sodyum karbonat

INCI: Sodium Carbonate29 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Suyun sertliğini azaltmaya ve kirin yüzeyden ayrılmasına yardımcı olur. Temizlik gücünü artıran alkali bir yardımcı maddedir. Genelde korozif asitler kadar tehlikeli değildir ama tahriş edebilir.

Faydaları

Kir sökme performansını destekler. Sert su etkisini azaltabilir. Deterjanın etkinliğini artırır.

Dikkat edilmesi gerekenler

Toz veya yoğun çözelti halinde göz ve ciltte tahriş yapabilir. Solunması burun ve boğazı rahatsız edebilir. Hassas ciltlerde kuruluk oluşturabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

29 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.