KozmetikGıda

Sorbik Asit

INCI: Sorbic Acid46 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Koruyucu sistemin bir parçası olarak mikroorganizma gelişimini baskılar. Ürünün raf ömrünü uzatır. Cilt bariyerine doğrudan fayda sağlamaz. Hassas ciltlerde hafif iritasyon potansiyeli vardır.

Faydaları

Ürünün güvenli kalmasına katkı sağlar. Genelde düşük riskli kabul edilir. Durulanan formüllerde daha iyi tolere edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Bazı hassas kişilerde batma veya kızarıklık yapabilir. Alerjik kontakt dermatit riski düşüktür.

Bu içeriği içeren ürünler

46 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.